Een heel verhaal…
Maar ik sla nog even een stuk over omdat ik op dit moment ben waar ik ben.

Vrijdag 5 jan 2018:
En ik ben bezig mijn eigen theorie/scriptie te toetsen aan de praktijk.
Kan ik zelf doen wat ik zeg in deze scriptie?
Zal ik dan genezen?
Ik zal het zelf moeten doen, anders heb ik een grote mond en zijn het leuke theorietjes en valt het onder gezweef.
Bewijs het zelf Rijn!
Ik moet het zelf geloven, ja dat MOET ik!
Ondersteund door cranio sacraal en het boek van Peter Grunwald en Jacob Liberman.
En…dat ik het voel in mijn eigen hersenen. En dat ik steeds een mindshift voel als ik het DOE. En in negativiteit kom als ik protesteer, weiger, in mijn oude groef ga zitten of mijn pijn vast houd.

HET KAN!!!!
DOE HET DAN!!!!

En laat het universum met me zijn want ik moet iets ongehoords doen…Jai Hanuman!

13 maart 2018
Een verschrikkelijk periode van woede, pijn, frustratie, verdriet, wanhoop en zelfs vlagen van paniek. Dit duurt al 3 maanden en nu merk ik dat het langzaam op begint te klaren.
Ik wilde zien. Dat is gehoord, maar wat een pijn hield ik vast. Al jaren voel ik in de diepte van mezelf een paniek en wanhoop. En nu pas heb ik hem gezien. Het bracht me op de rand van de afgrond. De enorme paniek van je uiterste best doen, geen enkele fout maken…en nog slaag krijgen en emotioneel mishandeld. De paniek van hoe dan wel? Daar is geen antwoord op. Het is zoals het is, overgave. Ik heb bepaalde dingen niet kunnen vermijden in mijn leven. Het was mijn lot waaraan ik me niet wilde overgeven. Maar dat deed ik uiteindelijk wel…uit medeleven en mededogen voor mijn medemens.

En deze wanhoop, overgave die volgde gaf me rust en inzichten in mijn ogen. In de overgave zie ik het veel beter, er is ontspanning, enorme ruimte in mijn hoofd die ik voel rond mijn thalamus (6e chakra/ajna).
Hoe verre heeft de verstopping van het ajna chakra eigenlijk te maken met het fysieke slechte zicht? Zou het zo kunnen zijn dat het verlies van het subtieler gezichtsvermogen me parten speelt ook op het fysieke vlak? Vroeger als kleine jongen zag ik dingen die “er niet waren”. En ik heb met mijn hoofd tegen de muur geslagen omdat ik niet wist wat er aan de hand was. Ik koos ervoor om dat zicht dicht te zetten. Dan moet ik ook in staat zijn om dat weer open te krijgen. De ontstane ruimte in mijn hoofd zegt “Ja”. Ik begin gek te worden geloof ik.