Koffie dehydrateert je lichaam en werkt onder andere daarom negatief op floaters en staar. Als je dus van je staar of floaters af wilt zul je koffie (caffeine) moeten laten staan. Dat kan je een vervelende boodschap vinden. Zelf heb ik het aan de lijve moeten ondervinden om dat te geloven. Ik vond het heel fijn om in de ochtend een flinke bak koffie te drinken, en dan wel “Bulletproof” koffie. De helderheid en de energie die ik daarvan kreeg vond ik fantastisch. Maar ik kan geen andere ervaringsconclusie trekken dat het mijn floaters en daarmee wazig zicht verergerde. Dus als je van je floaters af wilt, moet je koffie laten staan. Dat geldt naar mijn mening ook voor staar, macula degeneratie.

Hoe gebruik je koffie dan wel?

Dat is een ander verhaal, via een klysma, en dat zal ik uitleggen.

Oraal

Koffie drinken stimuleert het sympatische zenuwstelsel. Het schakelt de lever uit en brengt je in een “vlucht en vecht” toestand. De spijsvertering en de ontgifting worden stopgezet omdat de energie nodig is om te vechten of vluchten. Je voelt je misschien wel energiek, maar ook een beetje opgefokt en het verstoord je slaapritme.

Rectaal

Koffie rectaal innemen heeft een totaal ander effect. Dan wordt het parasympatische zenuwstelsel gestimuleerd, vooral de zenuwen in het bekken. Deze zenuwen geven een reflex feedback aan de lever. En de lever gaat dan efficienter werken en gaat zich ontgiften. Ook de gal wordt op deze manier gestimuleerd. Gifstoffen worden afgegeven en naar de darmen gevoerd. En omdat bloed elke 3 minuten weer door het lichaam circuleert, wordt het bloed gezuiverd in de actievere lever. Als je de aanbevolen 12 minuten de koffie binnen houdt, word het dus 4 keer gezuiverd. Daarna ontlast je je op de wc en daarmee gaan heel veel afvalstoffen weg en je voelt je ontspannen, helder en fris. Het opvallende is dat een koffieklysma zo ontspannend kan werken dat je er slaperig van wordt. Dat is niet vreemd, want dat doet het parasympatische zenuwstelsel.

Het glutathion nivo wordt ook verhoogd. De palmitaten in de koffie activeren het enzymsysteem glutathio-S-transferase 7-voudig. Glutathio werkt sterk anti kanker. Glutathion zet aan tot apoptose (zelfdoding van cellen die niet meer goed werken). En geeft zo het signaal aan kankercellen dat ze beter af kunnen sterven. Glutathio neutraliseert vrije radicalen, versterkt natuurlijke killercellen, houdt ontstekingen onder controle en ontgift de lever.

Literatuur

Omdat het zo’n controversieel onderwerp is hier een aantal namen van studies en mensen die zich met deze materie hebben beziggehouden:

En uiteraard is er nog veel meer