Staar…wat zou ik doen?

Er zijn nogal wat mensen die me bellen en vragen wat ze moeten doen bij staar. Ondanks dat ik er verschillende artikelen en blogs aan heb gewijd, krijg ik die vragen.
Het is een lastige uitdaging. Want staar onstaat niet van de ene dag op de andere, maar veelal verwachten mensen wel dat het met een weekje druppeltjes gebruiken weer over is.

Nee, het is een gevolg van een levensstijl. Te weinig beweging, geen goede voeding, medicijngebruik, trauma, ziekte. Niet altijd dingen waar je wat aan kon doen. Dus voel je niet schuldig.

Maar afijn, wat zou ik doen?

Relax

Met stress wordt alles erger in een versneld tempo. Dus zorg ervoor dat je zoveel mogelijk stress weghaalt uit je leven. Relax en vertrouw het leven. (Ja, ik weet het, mijn vertrouwen is ook kwetsbaar en ik preek hier een beetje, maar ik kan het zelf ook niet altijd, soms, meestal niet, nooit…een beetje).

Druppels in de ogen

Voordat je gaat slapen

Ik zou in de avond een zuivere oplossing maken van 10-20% DMSO met gedestilleerd water. DMSO is een “driver”. Dat wil zeggen dat het de cellen open zet. Dat voel je aan de warmte op je huid als je bv 100% op je vinger doet. Dat doet het dus ook als je het in je ogen druppelt. Geen 100%, dat steekt en dat doet heel veel pijn! Experimenteer zelf met wat jij verdragen kan, 10% kan vrijwel iedereen hebben.
Nu met de oog cellen geopend kan je 1 druppel pure zuivere biologische castor olie in elk oog doen. ZUIVER! Want je cellen staan open. Dus niet met vieze vingers of niet biologische druppels in je ogen gaan zitten nu. Want je cellen absorberen die rommel ook!
DMSO bevat zwavel, het hersteld de zwavelverbindingen in de huid en daarmee lost het de verharding van de weefsels op. Castor olie wordt in een aantal geneeswijzen zoals bv ayurveda, gebruikt om staar te verhelpen. Zuivere castor olie kun je hier kopen.

s’Ochtends

In de ochtend kan je de resterende castor olie uit je ogen spoelen. Daarna jajaja, wat ga ik nu weer zeggen…ga je rustig liggen en ontspan je. Doe 1 druppel Sananga in elk oog. En dat gaat pijn doen kan ik je zeggen. Je zal me willen slaan omdat ik het je heb aangeraden. Maar oke: sananga wordt gebruikt om helderder te zien, staar, bijziendheid te verminderen bij de natuurvolkeren. Men zegt dat het hallicunerend kan werken, heb ik niks van gemerkt. Ik zeg: onzin.
Wat je nu moet doen is die pijn via je benen en voeten af voeren naar de aarde. En nogmaals, het zal pijn doen en morgen wil je dit niet meer doen. Als je er rode ogen van krijgt sla je een dag over, of 2. Doe dit niet s’avonds want dan heb je op zeker de volgende ochtend rode ogen. Je ogen kunnen dat ‘s nachts niet afvoeren omdat ze dicht zijn. Je slaapt als het goed is. Sananga kun je hier kopen.

Supplementen

Bepaalde vitamines en mineralen zijn essentieel voor je ogen. Eigenlijk voor je hele lichaam, maar het onderwerp hier is ogen. Hier heb ik erover geschreven. Je kunt dit product hier kopen. Daarnaast zou ik een glutathion als supplement slikken. Liefst in de morgen en middag 500 mg. Glutathion is de belangrijkste natuurlijke lichaamseigen sterkste antioxidant. Mensen met staar hebben vrijwel altijd gebrek aan glutathion. Glutathion hoort in hoge mate aanwezig te zijnin de lens. Dus als je te weinig in je lichaam hebt…welk lichaamsdeel zou daar dan onder lijden? Goh, nee, echt? Je ogen misschien?

Bewegen

Heel kort: het beste is trampoline springen. Rustig, zacht voor de gewrichten en verhoogd de lymfe doorstroming met 3-10 keer

Ontspanningsoefeningen voor de ogen

Palmeren en zonnen. En leer hoe je ontspannen kunt zien. Daarvoor heb je lessen nodig.

Cranio Sessie op de ogen

Craniosacraal kan je leren hoe het voelt meer ontspanning in je ogen te hebben. Door een craniosacraal sessie op je ogen maak je contact met dat gevoel. Je zal dat gevoel na een paar uur of dagen misschien wel weer verliezen, maar je hebt het weer gevoeld. Nu is het aan jou om dat gevoel zelf op te zoeken en te voeden. Je kunt meerdere sessie’s volgen om jezelf te helpen dat gevoel beter te herkennen en even geholpen te worden. Je kan hier een afspraak met mij maken voor een craniosacraal sessie op de ogen.

Controversieel…?

Koffieklysma’s! Ze verhogen je glutathion gehalte, maken je lever schoon, je dikke darm wordt gereinigd en je parasieten zullen erom rouwen. Je lymfe krijgt een doorspoelbeurt en dat is nou net heel goed voor je oog lens. Die is afhankelijk van een goede doorstroming van de lymfe. Je kan zeggen dat het controversieel is…maar mag ik dan even vragen of onze levensstijl van tegenwoordig natuurlijk is? Nee, met andere woorden, die is ook controversieel. Wel algemeen geaccepteerd, maar dat wil niet niet zeggen dat het natuurlijk is. Naar mijn mening moeten we heel snel ophouden met het gemiddelde als normaal te zien: het gemiddelde is ziek, ongezond en -ik vind- heel dom. Hier heb ik wat geschreven over koffieklysma’s.