“Opstellingen fascineren me sinds de allereerste keer dat ik aan een opstelling deelnam. Je werkt in een andere laag, en kan zo razendsnel inzicht krijgen in wat er speelt.”

Opstellingen van Noor van der Loo

Opstellingen geven de mogelijkheid te kijken naar wat er achter een vraag zit. Ze geven de mogelijkheid om vanaf een afstandje te kijken naar het water waar jij, je familie of je bedrijf in zit. De vraag kan van alles zijn. Het kan een vraag over de toekomst zijn, om uit te vinden welk kant je eigenlijk op wil. Het kan een vraag zijn over iets waar je last van hebt en maar niet weg lijkt te gaan wat je ook doet. Het kan een vraag zijn over iets waar je steeds tegen aan loopt. En al zijn twee vragen hetzelfde, als ze van verschillende personen komen zal de opstellingen er twee keer heel anders uitzien.

Met opstellingen wordt niet alleen zichtbaar wat er achter de vraag speelt, het is ook mogelijk de stappen naar verandering te zetten. Op een diep niveau wordt iets aangeraakt, wat in alle facetten van je leven kan doorwerken.

Ogen zijn voor Noor een persoonlijk thema, daarom is ze erg enthousiast om voor Vrolijkweerzien de oog-opstellingen te begeleiden. Noor begeleidt opstellingen in groepen, waarbij deelnemers actief meedoen, of individueel. Het effect en resultaat zijn hetzelfde.

Noor (1969) is afgestudeerd in Econometrie, en Marketing. Naast MBA op Cornell USA, heeft ze opleidingen gevolgd aan kunstacadmica in Nederland en Maleisië. Ze heeft in diverse marketing en management functies gewerkt in Europa, Azië en Amerika. Als zelfstandig ondernemer heeft ze o.a. de It’s a Clock! op de markt gezet en is in 2010 tot Ondernemer van het jaar gekozen. Zowel bij Phoenix Opleidingen als bij het Hellinger Instituut heeft ze zich verdiept in Systemisch werken. Noor is getrouwd en moeder van 4 kinderen.

“Hoe raar het ook mag klinken: voor mij zit er een overeenkomst tussen Opstellingen en Econometrie. Bij beide zoek je naar verbanden en patronen, en ga je door tot je bij de kern komt. De laag waarop je werkt is anders: bij Opstellingen werk je op een diepere laag en kan je op een heel diep niveau oplossen.”

Deelnemers over opstellingen van Noor:

“Ik kwam bij Noor voor een vraag over mijn werk. De laatste tijd had ik moeite richting te kiezen en concrete stappen te zetten. Net of iets me tegenhield. In mijn opstelling bleek dat inderdaad het geval te zijn. Een zware last van mijn voorouders belette mij om verder te gaan. Alles en iedereen stond stil, inclusief ikzelf. In de sessie heb ik de last teruggegeven en ik moet zeggen; het voelt al veel lichter. Tegenwoordig weet ik wat mijn doel is en zonder moeite onderneem ik actie in die richting. Ondanks dat het om een heftig thema ging, heb ik de sessie niet als zwaar of onveilig ervaren. Noor begeleidt het proces op professionele en zorgvuldige wijze. Heel bijzonder, ik had het niet willen missen!” Irma Koorn