Hartbewustzijn

Hartbewustzijn

Door de fysieke reiniging, en doordat je dingen los zult moeten laten, zal er meer ruimte in je hart komen. Dat maakt dat je gevoeliger wordt. Sommige dingen zullen je teveel energie gaan kosten. En dat zijn dingen die niet bij je horen, dus uiteindelijk zul je blij zijn dat ze weg zijn. In je hart leeft overgave en vertrouwen. De weg van natuurlijk genezen is een weg van herstel van vertrouwen in de natuur/kosmos/God, niet van het materialisme.

Intuïtie

Omdat je meer op je gevoel gaat vertrouwen zal je intuïtie ook een enorme sprong vooruit maken. Die wordt scherper en laat zich duidelijker “voelen/horen”. Dat wat je voedt, groeit. Zo werkt dat ook met intuïtie. Het kan zijn dat je in eerste instantie de verkeerde therapeut hebt. Misschien heb je dat al lang gevoeld, maar er niets aan gedaan. Omdat Lyme je met je rug tegen de muur gaat zetten als je niet luistert, zul je iets gaan doen. En dat kan best pijnlijk zijn. Je moet namelijk op een gezonde manier voor jezelf gaan kiezen. En het enorm vervelende van Lyme is dat het zo dwingend kan zijn vanwege de pijn die Lyme kan veroorzaken, zelfs tot de dood erop volgt… dus je moet wel.

Grenzen

Wat opvallend is, is dat veel mensen die Lyme hebben, tegen hun grenzen aanlopen. Misschien heeft iedereen dat wel, maar mensen met Lyme moeten daar wat aan doen. Ze zullen moeten gaan aangeven: “Tot hier en niet verder.” Ze moeten kiezen voor zichzelf. Voor hun eigen gezondheid, los van wat men ervan vindt en zegt. De teek heeft de grenzen van het lichaam doorgeprikt en de zwakke plek laten zien. Het kan heel erg pijnlijk zijn om grenzen aan te gaan geven. Dat kan in het begin egoïstisch en hard voelen. En misschien is dat in het begin ook wel zo. Maar na een tijdje balanceert zich dat weer naar een normaal assertief gedrag.

Mijn huilbui

Ik liep op een dag door het bos. Iedereen om me heen vertelde me dat ik aan de antibiotica moest. Ik had al Lyme geconstateerd. Ik wilde nog niet toegeven aan wat ik voelde in mijn hart. Maar toen ik daar in het bos liep kreeg ik een enorme huilbui. Mijn hart liet me heel zacht voelen dat ik het op de natuurlijk weg wilde doen, en niet via de antibiotica. Dus mijn hart wilde dat ik ALLE adviezen in de wind zou slaan en mijn gezondheid zou overgeven aan dat zachte gevoel in mijn hart. Mijn academische hoofd vond dat verschrikkelijk. Geen controle, maar me overgeven aan dat wat ik voel. Maar ik zei: “OK, ik zal het doen, maar wees dan bij me en help me, want ik heb nog nooit mijn gezondheid in jouw handen gelegd, dat heb ik altijd gecontroleerd.” Maar als je een hart werkelijk om hulp vraagt, dan doet een hart dat met de grootste liefde, en dat voel je. Tranen biggelden over mijn wangen… en nog als ik er aan denk.

Tranen

Mijn spirituele proces is vooral gevoed door Hanuman-energie. Daarvoor volg ik al jaren ang ondersteunende sessies bij Lida Schilder in Schoorl. Ik kan bijna niet beschrijven hoe die sessies mij tot een gelukkiger mens hebben gemaakt. Ik kan wel voelen hoe mijn ziel daardoor gevoed wordt.

Terug naar de Lyme Index