Ontgifting is van essentieel belang bij Lyme. Je uitscheidingsorganen (lever, nieren, longen, huid en darmen) zullen op volle toeren moeten draaien om alle rommel af te voeren. Lyme zal erg weinig kans maken in een echt gezond basisch lichaam wat vol met licht en vreugde gevuld is. Maar hoeveel mensen hebben zo’n lichaam? Er is stress, straling, vervuilde lucht, bespoten voedsel en nog meer.
Bij Lyme kun je aan een aantal ontgiftingsmethoden denken:

Zware metalen ontgifting

Zware metalen zijn een fikse aanslag op het lichaam. Kwik wat in de wat oudere vullingen zit is zeer giftig. En als je dan denkt dat je slim bent en alle kwikvullingen uit je gebit laat boren en er witte vullingen in laat zetten… heb je het mis. In witte vullingen kan cadmium zitten of bisphenol in de lijm. Anyway, er worden zware metalen gebruikt in vullingen omdat de vullingen anders niet zichtbaar zijn op de röntgenfoto’s. Dan wordt er gezegd dat de hoeveelheid miniem is vergeleken met wat er in onze voeding zit. Euh dus er zit nog veel meer van die rotzooi in voeding? Huh? Waarom? Alsof dat het goed moet praten; die bekentenis maakt het erger wat mij betreft. Het hoort niet in je lichaam thuis. En het moet eruit. Want het verzwakt ons, en dan zijn we vatbaarder voor Lyme en elke andere ziekte.

Herxheimer

De ontgiftingsreactie die kan ontstaan bij het volgen van een ontgiftingsdieet of het slikken van zuiverende kruiden heet een “Herxheimer reactie”. Soms is het wel lastig om te bepalen of het om ontgifting gaat of om iets wat gewoon niet goed voor je is. Met Lyme zul je moeten ontgiften en je reinigingsorganen moeten helpen om de verschijnselen zo minimaal mogelijk te houden. Daar zijn kruiden voor en kuren. Je kunt de ontgiftingsreacties verzachten door Sarsaparilla te slikken.

Terug naar de Lyme Index