Monolaurinezuur, wat in kokosolie zit, blijkt in de dagelijkse praktijk uitstekend te helpen tegen de ziekte van Lyme. Op Hawaï komen ook teken voor die met Lyme besmet zijn. Maar daar is vrijwel niemand besmet met Lyme… omdat ze kokos eten. En de helft van kokosolie is monolaurinezuur. Het werkt preventief. De Lyme-bacterie kan niet tegen monolaurinezuur. Dus als je gestoken bent door een besmette teek en je eet dagelijks twee maal 30 gram kokosvet, dan is het niet waarschijnlijk dat je Lyme krijgt.
Smeer het op je brood, bak erin, gooi het in je smoothies, smeer het op de ontstoken plaats op je huid. Koop blikjes met kokosmelk in de supermarkt. Liefst biologische kwaliteit, b.v. van het merk Amaizin uit de biowinkel. Een half blikje per dag moet genoeg zijn. Monolaurinezuur zit niet zoveel in kokoswater (dr Martin), je moet echt kokosolie hebben.

Capsules

De meest efficiente manier is om capsules te kopen met monolaurinezuur en tweemaal daags 2 capsules slikken. Dan wet je zeker dat monolaurinezuur binnenkrijgt en je hoeft niet te kliederen met vet.

Natuurlijk kun je ook gewoon het kokosvet zelf kopen. Wat dus voor de helft uit monolaurinezuur bestaat.

Oil Pulling – Olie Trekken

Als je dan toch bezig bent met kokosolie, dan kun je ook gaan “Oil Pullen”. Dat wil zeggen dat je een eetlepel kokosolie in je mond doet en dat daar 10 tot 30 minuten rondspoelt zonder het door te slikken. Het trekt gifstoffen uit je lichaam. Het schijnt dat het vooral de pesticiden en bestrijdingsmiddelen uit je lichaam haalt, omdat die oplossen in vet. Je tandvlees zal er ook wel bij varen en het kan zijn dat je na een tijdje gaat opmerken dat je tanden witter worden. Het is een oude bekende ayurvedische methode. Je kunt het ook met sesamolie of olijfolie doen. Maar omdat we het hier over kokos hebben…

Mijn ervaring

Mijn ervaring is dat het inderdaad werkt. Ik heb de gevoelloosheid in bepaalde zenuwbanen weg voelen trekken nadat ik begonnen was met monolaurinezuur. Nu gebruik ik geen capsules meer maar zorg ik ervoor dat ik zeker twee eetlepels kokosvet per dag in mijn smoothies doe, of dat ik het op een andere manier binnenkrijg.

Terug naar de Lyme Index