Een van de belangrijkste dingen die je moet doen is zorgen dat je echt gezond eet. Dat is dus niet een boterham met kaas.

Gezonde voeding

Het betekent dat je voeding gebruikt die je lichaam basisch maakt. En dat zijn vooral groenten en bessen. Ander fruit, brood, kaas, pasta, aardappels, wijn, bier, snoep, suikergoed: allemaal even niet. Dat kan je later wel weer doen als je genezen bent. Maar het zijn allemaal zuurvormende voedingsmiddelen. En Lyme gedijt prima in een zure omgeving. In een basisch lichaam gaat Lyme snel weg.

Je bent vatbaar voor Lyme geworden omdat er al veel afvalstoffen in je lichaam circuleren. Niet gezond eten zal je lichaam dus niet ondersteunen bij het schoonmaakproces. Dat schoonmaakproces MOET plaatsvinden als je Lyme hebt. Eet gezond en liefst biologisch. Als je weet wat er allemaal voor E-nummers in voeding zitten en wat er allemaal voor pesticiden gebruikt worden op groente en fruit… dat is niet bevorderlijk voor je. Je nieren, darmen, lever, longen en huid hebben het al zwaar genoeg; help ze.

Natuurlijk genezen

Als je natuurlijk wilt genezen van Lyme en je gaat alles doen wat op deze webpagina’s staat, maar je blijft ongezond eten, dan zul je niet genezen. Ik gebruikte vrijwel alle kruiden die ik genoemd heb op deze pagina’s en die hielpen heel goed. Maar als ik het in mijn hoofd haalde om op een feestje bier, wijn, kaas of borrelnootjes (niets menselijks is mij vreemd) te eten, dan had ik de volgende dag absoluut meer last van Lyme-symptomen. Meer steken in mijn gewrichten, meer doof/tintelende gevoelens in mijn zenuwbanen en kloppende aders in mijn benen. Nadat ik een aantal malen fiks de fout in ging, heb ik door schade en schande geleerd dat ik me gewoon een tijdje aan de regels moest houden. En daar ben ik eerlijk gezegd niet zo heel erg goed in. Maar ik vind het wel erg fijn om me goed te voelen en die Lyme moest er uit. Dat motiveerde me om me toch goed aan de dieetregels te houden. Met resultaat. Daarom zeg ik ook dat je verder alles goed kunt doen, maar je MOET ook op je voeding letten. Als je dat niet doet, dan kun je beter inzetten op antibiotica.

Terug naar de Lyme Index