Chlorella staat erom bekend dat het gifstoffen uit je lichaam wegvoert. Het kan vooral zware metalen afvoeren. Omdat het ook veel mineralen en sporenelementen bevat, ondersteunt het ook je lichaam en kan het tekorten aanvullen. Daarnaast zorgen chlorella en spirulina ervoor dat je herxheimer-reacties (ontgiftingsverschijnselen) aanzienlijk minder zwaar worden. Dat is omdat ze de afvalstoffen binden zodat die niet in je lichaam rond gaan zwerven en bijvoorbeeld hoofdpijn gaan veroorzaken.

Het verschil tussen chlorella en spirulina zit hem erin dat spirulina vooral voedend is en dat chlorella meer schoonmakend en ontgiftend is. Natuurlijk ook voedend, maar het accent ligt anders. Chlorella bevat veel chlorofyl, wat een schoonmakende werking heeft. Het is het bladgroen van de bladeren, of het eerste stofje wat gemaakt wordt uit zonlicht door een plant; gestold zonlicht. Het bevat ook veel sporen-mineralen en ongeveer 60% eiwit.

Chlorella maakt alkalisch

Je lichaam zal beter functioneren, lichter aanvoelen en slanker worden als het minder zuur wordt. Als het dus meer basisch wordt oftewel: alkalisch. Chlorella en spirulina hebben een zeer alkalisch effect op het lichaam. Hoe zuurder het lichaam is, hoe vervuilder het is. En in een vervuild milieu zal de Lyme-bacterie het goed naar z’n zin hebben. Het is ook aangetoond dat vrijwel elke ziekte die we kennen goed gedijt in een zuur milieu. Ziekte krijgt vrijwel geen kans in een alkalisch milieu. Je kunt natuurlijk ook tarwe- en gerstegras gebruiken.

Chlorella Voordelen

Terug naar de Lyme index