Omdat Lyme nogal een vervelende, pijnlijke en verraderlijke ziekte kan zijn, is het verstandig om begeleiding te zoeken. Liefst van een therapeut(e) die heel veel ervaring heeft met Lyme. Daar zijn er een aantal van in Nederland. En je kunt het beste iemand zoeken die een resonantie-achtige therapie geeft. Voor jezelf is het een steun in de rug om iemand te hebben met ervaring die je kunt bellen en die weet waar het over gaat. Die jou serieus neemt, en die weet wat eraan gedaan moet worden.

Welke vorm van Lyme?

Het is best belangrijk om te weten welke vorm van Lyme je hebt en in welk stadium je verkeert en welke eventuele co-infecties je hebt. De behandelfrequenties en gebruikte kruiden kunnen naar gelang hiervan verschillen. Een goede therapeut(e) kan vaststellen welke Lymebacterie je hebt en waar je bent in je ziekte of genezingsproces.

Kan het zonder begeleiding?

Tuurlijk, ook al heb ik dat niet gedaan. Ik had heel veel informatie ingewonnen via boeken en internet. Maar de dreiging van deze ziekte en de schrikbeeld-verhalen maakten het me lastig. Plus het feit dat ik voelde dat, hoewel de Lyme het niet makkelijk had in mijn lichaam, ik langzaam maar zeker de strijd aan het verliezen was. Ik heb begrepen dat niet iedereen zo’n contact met zijn lichaam heeft als ik; ik dacht dat iedereen dat had. Ik kon voelen aan mijn zenuwen en bloed dat het niet goed zat. Dat gaf me angst, en ik ging me afvragen of er belangrijke dingen waren die ik niet wist. Daarom heb ik een therapeute gezocht. En achteraf bleek inderdaad dat er belangrijke dingen waren die ik niet wist. Met wat ik nu weet zou ik denk ik geen begeleiding meer zoeken. Maar dat wil niet zeggen dat als ik jou alles vertel, jij het ook redt. Jij bent iemand anders, misschien heb jij een andere vorm, misschien ben jij in een verder gevorderd stadium. Ik zat pas in fase 2 en ik had geen co-infecties. Waarschijnlijk door de kruiden die ik slikte.

Terug naar de Lyme Index