Otoba Sp.

De schors van de Otoba sp. wordt gebruikt om een alcoholtinctuur van te maken. Dat wordt verkocht als Banderol. Banderol is erg effectief tegen Borrelia Burgdorferi en wordt vaak in combinatie met Samento gebruikt tegen Lyme. Co-infecties die kunnen optreden bij Lyme kunnen ook heel goed worden behandeld met Banderol.

Indicaties

Banderol Tinctuur

Banderol is:

  • Antibacterieel
  • Antiparasitair
  • Antiviraal
  • Antischimmel
  • Anti-Lyme

Dosering

Opbouwen naar 3 maal daags 10 druppels in een glas zuiver water. Voordat je het opdrinkt moet je het even een minuut laten staan. Ik heb niet echt goed begrepen waarom eerlijk gezegd. Begin niet met 10 druppels, zeker niet als je co-infecties hebt. Co-infecties geven vaak stevige ontgiftingsreacties.

Persoonlijke ervaring

Ik heb vrijwel vanaf het begin dat ik in de gaten had ik Lyme had, Samento en Banderol gebruikt. Zoals ik het ervaren heb, heeft dat eventuele co-infecties weggehouden. Maar uiteindelijk haalde het de Lyme niet uit mijn lichaam. Daarvoor had ik een resonantie-therapie, kaardebol en kokosvet (laurinezuur) nodig. De behandelend therapeute verwonderde zich erover dat ik niet veel zieker was toen ik bij haar binnenkwam. Want ik liep toen al bijna twee maanden rond met Lyme. Dat is op zich niet heel lang, omdat sommige mensen er veel langer mee lopen zonder last te hebben. Maar ik had al enige tijd tintelingen in mijn zenuwbanen en kloppende gevoelens in mijn bloed. In haar overtuiging had ik veel zieker moeten zijn. Ik denk dat het feit dat dat niet zo was, vooral te danken is aan de kruiden die ik gebruikte, waaronder dus Banderol en Samento.

Terug naar de Lyme Index