Doel van de Sessie

Ontspanning is de wortel van elke genezing. Zonder ontspanning kun je oefeningen doen wat je wilt, maar het zal geen enkel tot weinig resultaat hebben. Vaniut ontspanning en de daarbij behorende innerlijke in het hart gevoelde glimlach heeft een oefening veel meer effect. Vanuit een positieve levenshouding kan er genezing plaatsvinden. vanuit een mentaal “moeten” of innerlijke spanning zal alles met die mentaliteit worden uitgevoerd. Het doel is dus eerst ontspanning.

Theorie

De uitleg van wat ontspanning met je doet. Dat elk probleem in het leven een bepaalde spanning met zich mee brengt. Ontspanning wil zeggen dat je uit de cirkel stapt van waar het het probeelm zich bevindt. Je kunt een probleem niet oplossen in hetzelfde bewustzijn als waar het probleem zich bevindt. Je zult je bewustzijn moeten vergroten, en dat is per definitie een ontspanning van het oude te nauwe bewustzijn.

Praktijk

Palmeren en zonnen. Hoe die basis oefenoingen uitgevoerd worden. Uit een boekje is dat niet te leren. Het vraagt een energetische overdracht van iemand die dat weet/voelt/ervaart.

Cranio Sacraal

Eerste sessie om te voelen waar de client zit. Waar zit de spanning? Vaak in de aarding in het geval van bijziendheid. “Arcen” en voelen, wachten, wat vertelt de client je?
Bekken, Atlas Occiput en sphenoid zijn belangrijke grepen om te voelen.