Uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek blijkt hoe essentieel gezonde voeding voor onze ogen is. Het Cambridge Institute for Better Vision heeft bijvoorbeeld veel onderzoek gedaan naar de oorzaken van diverse oogziektes. Vooral de oogziektes die voornamelijk bij oudere mensen voorkomen, zoals cataract (staar), glaucoom (verhoogde oogdruk) en netvlies degeneratie (verlies van scherpzicht). Het blijkt dat deze ziektes mede veroorzaakt wordt door een chronisch tekort aan specifieke vitamines en mineralen.

voeding en ogen, kersen

Door het jarenlange gebruik van kunstmest is het gehalte aan mineralen in de bodem drastisch verlaagd. Het gehalte aan essentiële vitaminen en mineralen is in aardappelen sinds 1985 met 70 % afgenomen, in bonen met 60 % en in appels zelfs met 80% teruggelopen. (Bron Ode nr 100 Okt 2007). Tijdens de Natuurlijk Beter Zien cursus wordt ook uitgebreid stilgestaan bij het belang van gezonde voeding en worden er voedingstips gegeven speciaal voor de ogen

Print Friendly