Als je wilt dat je ogen minder sterke glazen nodig gaan hebben om het goed te zien. Dan is het een absolute noodzaak om zwakkere brilleglazen te gaan gebruiken. Je ogen en je geest zullen moeten wennen en daardoor zich aanpassen. Je moet je ogen ruimte geven voor verbetering. Je hoeft niet per se je bril af te zetten, zwakkere glazen zijn voldoende. Je zult daar na verloop van tijd scherp mee gaan zien. Dan is het tijd om weer zwakkere glazen te gaan kopen.

Brilvoorschrift reductie bij Sterke Glazen

Welke sterkte?

Wat is je sterkte bij een visus van 75% i.p.v. 100% of meer? Die sterkte is juist voor jou. Dan zie je dus alles een klein beetje waziger, maar je kunt nog autorijden en lezen met redelijk comfort. Je hebt voor dat brilvoorschrift een opticien/oogarts/optoloog nodig die bereid is dat voor je te gaan meten. In principe doen ze dat allemaal wel, maar je moet bij veel opticiens/oogartsen toch wel erg sterk in je schoenen staan en je niet laten meenemen door hun overtuigingen dat het allemaal onzin is.

Je kunt ook de “rule of the thumb” toepassen. Die houdt in dat je ongeveer 0.50 tot 0.75 dioptrie per oog zwakker neemt. Maximaal 1.00 dioptrie, maar dat levert vaak een visus op van minder dan 75%. Bijvoorbeeld, je hebt een leesbril:

 Add (Nu)Add (Reductie)
Rechts+1.50+1.00
Links+2.001.50

Een voorbeeld van bijziendheid met astigmatisme:

 Sph (Nu)Cyl (Nu)As (Nu)Sph (Reductie)Cyl (Reductie)As (Reductie)
Rechts-4.50-0.7590-4.00-0.5090
Links-4.75-1.0085-4.25-0.5085
Print Friendly, PDF & Email