Allereerst even de opmerking dat het best ingewikkeld kan zijn om floaters op te lossen. Het kan wel, maar er is een lange adem voor nodig. er is niet zoiets als een pilletje wat ze oplost. Je kunt ook kiezen voor het weglaseren van de floaters, maar dat is niet iets waar ik echt achter sta.
Er zijn een aantal manieren waarop je floaters aan kunt pakken:

  • Ontspan!
  • Houd je dieet natuurlijk gezond
  • Bepaalde supplementen
  • Bepaalde druppels die je in je oog kunt doen
  • Bepaalde oogoefeningen die de doorstroming beter maken van het bloed en lympfe in de ogen

Supplementen die floaters kunnen helpen oplossen

Taurine

Op een aantal forums ben ik tegengekomen dat het supplement Taurine in een paar dagen helpt om de vlekjes op te lossen of te verkleinen. Het bleek wel zo te zijn dat na een paar dagen niet slikken, ze ook weer terug komen.

Rode bietjes

rode bietjes en poeder

Rode bietjes helpen tegen een hoge bloeddruk. Maar ze helpen ook om mouches volantes op te lossen of te verminderen. Je kunt natuurlijk rode bietjes gaan eten, maar je kunt ook bij de supermarkt een fles rode bietensap gaan halen. Nog effectiever is om rode bieten poeder te kopen en daar een eetlepel per dag van in je smoothie te gooien of in wat jij eet. Het is niet zo duur en bij de “De Tuinen/Holland en Barrett” hebben ze het. Ik zou echter wel de biologische variant kiezen, die hebben ze daar ook. Online kun je de bietenpoeder hier bestellen.

Oogdruppels

Castor Olie

Koop pure, zuivere castor olie (wonderolie/ricinus olie). Doe een druppel van die olie voor het slapen gaan in elk oog en wrijf een beetje onder de zolen van je voeten. De volgende ochtend zijn je ogen verfrist. Het restje olie in de ochtend in je ogen spoelt je traanvocht weg en dan zie je weer zonder de oliefilm laag. Na een paar dagen zou je moeten merken dat de vlekjes kleiner worden of zelfs zijn verdwenen.

Triphala oogdruppels

Triphala druppels helpen het oog te ontspannen en voeren voedingsstoffen. Je kunt het zelf maken, zie daarvoor de ayurveda pagina. Maar het is verstandiger om kant en klare druppels te kopen omdat die beter houdbaar zijn en gecontroleerd gemaakt. Het heet Netra Bindu en is hier verkrijgbaar.

Ghee druppels in je ogen

Om je ogen te smeren en brandende ogen te verzachten en te versterken kun je een druppel handwarme ghee in elk oog druppelen. De ghee is hier verkrijgbaar en bevat naast de ghee ook nog triphala. Zo heb je dus een dubbele werking: triphala en ghee. Het is alleen lastiger toe te passen omdat de ghee nog wat verwarmd moet worden zodat het vloeibaar wordt maar niet warmer dan 37 graden celsius.

MSM oogdruppels

MSM oogdruppels zouden ervoor zorgen dat het oog beter gehydrateerd wordt door het aanwezige zwavel in de MSM. Zwavel trekt water aan en is nodig voor de vorming van collageen. Nu zijn MSM oogdruppels moeilijk te vinden in nederland. Dus we maken het zelf:
Koop online MSM poeder en ga naar de supermarkt om lenzen inzet vloeistof te kopen. Niet om je lenzen schoon te maken maar de bewaar/inzet vloeistof. Een pipet flesje van 10 of 20 ml kun je bij de apotheek halen.
Meng de lenzen vloeistof met een theelepel MSM en laat de MSM oplossen. Je zal even moeten experimenteren met hoeveel MSM precies. Want als de concentratie MSM te hoog is zal het enorm prikken in je oog. En de een is daar gevoeliger voor dan de ander. Druppel twee keer per dag 1 a 2 druppels in beide ogen. Wel dit een paar maanden volhouden, een maand of 3 minimaal. Als je dan totaal geen verbetring opmerkt is het niet voor jou. Dan moet je iets anders proberen.

Print Friendly, PDF & Email