Ontgifting is van essentieel belang bij lyme. Je uitscheidings organen (lever, nieren, longen, huid en darmen) zullen op volle toeren moeten draaien om alle rommel af te voeren. Lyme zal erg weinig kans maken in een echt gezond basisch lichaam wat vol met licht en vreugde gevuld is. Maar hoeveel mensen hebben zo’n lichaam? Er is stress, straling, vervuilde lucht, bespoten voedsel en nog meer.

Zware metalen ontgifting

Zware metalen zijn een fikse aanslag op het lichaam. Kwik wat in de wat oudere vullingen zit is zeer giftig. En als je dan denkt dat je slim bent en alle kwikvullingen uit je gebit laat boren en er witte vullingen in laat zetten…heb je het mis. In witte vullingen kan cadmium zitten of bisphenol in de lijm. Anyway, er worden zware metalen gebruikt in vullingen omdat de vullingen anders niet zichtbaar zijn op de röntgen foto’s. Dan wordt er gezegd dat de hoeveelheid miniem is vergeleken met wat er in onze voeding zit. Euh dus er zit nog veeeeel meer van die rotzooi in voeding? Huh? Waarom? Alsof dat het goed moet praten, die bekentenis maakt het erger wat mij betreft. Het hoort niet in je lichaam thuis. En het moet eruit. Want het verzwakt ons, en dan zijn we vatbaarder voor lyme en elke andere ziekte.

Herxheimer

De ontgifting reactie die kan ontstaan bij het volgen van een ongiftingsdieet of het slikken van zuiverende kruiden heet een “Herxheimer reactie”. Soms is het wel lastig om te bepalen of het om ontgifting gaat of iets wat gewoon niet goed voor je is. Met lyme zul je moeten ontgiften en je reinigings organen moeten helpen om de verschijnselen zo minimaal mogelijk te houden. Daar zijn kruiden voor en kuren.

Chlorella

Chlorella

Chlorella staat erom bekend dat het gifstoffen uit je lichaam wegvoert. Vooral zware metalen kan het afvoeren. Omdat het ook veel mineralen bevat en sporenelementen, ondersteunt het ook je lichaam en kan het tekorten aanvullen. Daarnaast zorgen chlorella en spirulina ervoor dat je herxheimer reacties (ontgiftingsverschijnselen) aanzienlijk minder zwaar worden. Dat is dus omdat ze de afvalstoffen binden zodat die niet in je lichaam rond gaan lopen zwerven om in je hoofd dan maar es hoofdpijn te gaan veroorzaken. Het verschil met spirulina zit hem erin dat spirulina vooral voedend is en dat chlorella meer schoonmakend is en ontgiftend. Natuurlijk ook voedend, maar het accent ligt anders.

Alkalisch

Je lichaam zal beter functioneren en lichter aanvoelen en slanker worden als het minder zuur wordt. Dus meer basisch oftwel: alkalisch. Chlorella en spirulina hebben een zeer alkalisch effect op het lichaam. Hoe zuurder het lichaam is, hoe vervuilder het is. En in een vervuild milieu zal de lyme bacterie het best naar z’n zin hebben. Het is ook aangetoond dat vrijwel elke ziekte die we kennen goed gedijt in een zuur milieu. Ziekte krijgt vrijwel geen kans in een alkalisch milieu. Je kunt natuurlijk ook tarwe- en gerstegras gebruiken.
Chlorella kan als nadeel hebben dat je er van aan de dunne gaat. Ik ben er niet zeker van of dat nu ook ontgifting is. Ik vermoed dat daar gewoon een darmtolerantie mee samenhangt. Mijn experimenten met meer dan 10 gram chlorella liepen uit op veelvuldig WC bezoek. Maar 40 gram spirulina heb ik geen last van bijvoorbeeld. De tolerantie kan natuurlijk bij iedereen anders liggen.

Chlorella Voordelen

Reneel, Hepeel, Lymphomyosot

  • Reneel is een homeopatisch middel wat de nieren ondersteunt. Voor een stimulatie van urine uitscheiding en blaasgruis
  • Hepeel is een homeopatisch middel wat de lever, gal, huid en weerstand ondersteunt.
  • Lymphomyosot is een homeopatisch middel wat de lymphe ondersteunt.
Reneel, hepeel en lymphomyosot als ontgifting

Bij Lyme wordt de kuur meestal voorafgegaan door 45 Bonusan Twistle druppels gedurende 7 dagen. Dan na die 7 dagen: reneel, hepeel en lymphomyosot 30 druppels in een groot glas water. Voor elke maaltijd een flinke slok nemen en even in de mond houden.

Een maand rust.

Het hele ritueel herhalen maar dan met 60 druppels Bonusan Twistle 7 dagen. Dan 60 druppels van de drie.

Een maand rust.

Weer het hele zaakje herhalen maar dan met 60 druppels Bonusan Twistle en 75 druppels van de andere drie.

Bonusan Twistle

Door Bonusan eerst te gebruiken wordt de werking van de volgende homeopathische middelen versterkt. In dit geval dus reneel, hepeel en lymphomyosot.

Koffieklysma

Koffie

Het koffieklysma is een klysma, maar dan met koffie. De koffie komt dan via het rectum het lichaam binnen en daar wordt het in het laatste gedeelte van de darm opgenomen door het lichaam. De stoffen worden direct naar de lever gevoerd, die door die stoffen een impuls krijgt om afvalstoffen te lozen. Die afvalstoffen worden teruggevoerd naar de dikke darm. Daar worden ze bij de ontlasting afgevoerd in het toilet.

Uitvoering

   • Koop biologische hele koffie bonen. Als je geen koffiemolen of blender hebt die dat aan kan, dan kun je ook met gemalen koffie af. Maar liefst zo vers mogelijk. De oorspronkelijke manier was met witte ongebrande koffie. Mocht iemand daar tegen een redelijk prijs aan kunnen komen dan hoor ik dat graag. Ik ben geinteresseerd.
   • Neem twee a drie eetlepels koffiebonen en vermaal die en kieper die in een halve liter net gekookt water.
   • Even over water: het water wat je gebruikt moet zo schoon mogelijk zijn. Liefst omgekeerde osmose of gedestilleerd en weer geënergetiseerd. Het koffie/water mengsel moet namelijk een minuut of 12 tot 30 in je darmen blijven. Dan worden de werkzame stoffen goed opgenomen. Maar ook de gifstoffen die eventueel in het water zitten! Daarom moet het water vrij zijn van alle rotzooi die in leidingwater zit tegenwoordig.
   • Het water/koffie mengsel een half uur laten trekken zodat de stoffen goed in het mengsel komen.
   • Tijdens dat halve uur heb je de tijd om een voorspoeling te doen. Dan kun je de eerste ontlasting wegspoelen. Dat maakt het vele malen makkelijker om het water/koffie mengsel lang binnen te houden.
   • Als het water/koffie mengsel is afgekoeld tot 37-40 graden is, kun je het in de klysma zak doen en rustig naar binnen laten lopen.
   • Blijf nu rustig een minuut of 12 tot hooguit 45 minuten liggen. Je kunt een muziekje opzetten en er helemaal bij ontspannen.
   • Na die 12 of 45 minuten ga je op de toilet zitten en laat je het er weer uit lopen.
   • Dan kun je nog naspoelen met darmbacteriën en een lepel tarwe- gerstegras poeder. Dat is om je darmflora weer de nodige voeding te geven. Je moet niet vergeten dat ook de goede flora deels wordt weggespoeld.

Persoonlijke ervaringen

Sja, over dit onderwerp…eeuhm. Ik vind het heel erg prettig om dit te doen. Vooral de koffie is mijn favoriet voor ontgifting. Dat is omdat ik voel wat de stoffen (zal de caffeine wel zijn) in mijn lichaam doen. Ik voel dat de stoffen in de haarvaten, tenen, handen, hart en hoofd komen en dat er dingen los komen. Ook emoties: het zal niet de laatste keer zijn dat ik een huilbui krijg tijdens de spoeling. Maar euforische gevoelens, me verbonden voelen, enorme ontspanning zijn me ook niet vreemd. Mocht ik hoofdpijn hebben of me echt niet goed voelen dan is dit een remedie die me in ieder geval verlichting geeft.

Zweetbaden

Sauna en Lyme

Dat is nou een van de leuke dingen van lyme. Je hebt nu een legitieme reden om naar de sauna te gaan. Hoe vervelend kan ontgifting zijn? De lyme bacterie kan namelijk niet tegen hitte. De sauna hitte wekt een soort kunstmatige koorts op die de bacteriën in je lichaam doodt, dus ook lyme. Je doorbloeding wordt verbeterd, gifstoffen worden via je poriën afgevoerd en je immuunsysteem krijgt een boost. De infrarood sauna is dan ok een goede optie omdat de hitte de diepere spierlagen bereikt.

Als je van yoga houdt kun je ook voor een sessie of twee “Hot Yoga” of “Bikram Yoga” per week gaan. Je vangt dan twee vliegen in een klap: hitte en beweging.

Ook thuis kun je iets doen natuurlijk, je kunt een heet bad nemen met ontzurende zouten erin. Je huid zal de base vormende zouten opnemen en je lichaam zal ontzuren. En dat gaat natuurlijk wat makkelijker door het warme water omdat je poriën openstaan.

De indianen gebruikten zweethutten om hun ziekten zoals syfilis (is aan lyme verwant) te genezen.

Vlierbloesem

De kruiden die gebruikt kunnen worden zijn linde- en vlierbloesem, die staan bekend als “zweetkruiden”.

Print Friendly, PDF & Email